FŐOLDAL BEMUTATKOZUNK PANASZKEZELÉS ADATKEZELÉS ÜZLETSZABÁLYZAT PÉNZÜGYI NAVIGÁTOR
KAPCSOLAT

MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.

Bemutatkozunk

A MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt. (továbbiakban Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt) keretei között működő pénzügyi vállalkozás.

A Társaság a pénzügyi felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban MNB) 2014. október 20. napján kelt H-EN-I-842/2014. számú határozata alapján jogosult a Hpt. 3. § (1) bekezdés b) pontja szerinti hitel-és pénzkölcsön nyújtására továbbá az l) pont szerinti követelésvásárlási szolgáltatás üzletszerű végzésére.

A Társaság az MNB 2015. november 12. napján kelt H-EN-I-723/2015. számú határozata alapján jogosult a Hpt. 3. § (1) bekezdés i) pontja szerint jogosult pénzügyi szolgáltatások közvetítésére.

A Társaságban az OPM Capital Zrt. 100%-os tulajdonosi és szavazati hányaddal rendelkezik.

A Társaság ügyfélkörét a hazai KKV szegmensből építi, jellemzően ingatlan vásárláshoz nyújtott finanszírozással, illetve ingatlanokhoz kapcsolódó követelésvásárlással. Az ingatlanok értékét alapvetően meghatározza a fekvésük, ezért a Társaság elsősorban a fővárosban, vidéki nagyvárosokban, ipari parkokban, kereskedelmi csomópontokban, továbbá iroda negyedekben elhelyezkedő ingatlanokat kíván finanszírozni.

A Magyar Nemzeti Bank Társaságot érintő határozatai.